Lr-5742.jpg

Suuresta perheestä

Olen syntynyt Maaningalla, Kurolanlahden kylässä. Suurimman osan lapsuudesta ja nuoruuteni olen asunut Tervossa. Lapsuuden perheeni on suuri, yksitoista sisarusta ja vanhemmat. Omaa sukua olen Häkkinen, avioiduttuani ja jäätyäni leskeksi vuonna 1976 opin tuntemaan itseni Riikosena. Nyt perheeseeni kuuluvat pojat Miika s. 1974 ja Roope s. 1997 sekä aviopuoliso Timo.

Kuva Tuula äitienpäiväkortti.jpeg

Perusteellisia keskusteluja

Isäni toimi varsin aktiivisesti kunnallispolitiikassa ja me lapset saimme siitä enemmän tai vähemmän tarpeeksemme. Itse aikoinaan vannoin pysyväni moisesta tyystin erillään. Kaikki hyvätkin päätökset voivat kumoutua, kun kohdalle sattuu riittävän tiukka vastustaja. Minun kohdallani sellainen oli työtoverini mielisairaanhoitaja Aulis Seppänen. Pitkät ja perusteelliset keskustelut avasivat silmiäni politiikan kiemuroihin ja niin huomasin olevani enemmän ja enemmän mukana. Kiitos Aulikselle niistä ajoista ja erityisesti siitä, että kaikki nämä vuodet olet pysynyt tukijana.”

20190113_120510.jpeg

Tekeminen antaa voimavaroja

Käsitöitä tehdessä saa näkyvää ja kaunista aikaan, joka ilahduttaa mieltä. Äitini oli käsityöläinen ompelija, jolle itse tehty oli valmiina ostetun yläpuolella. Siksi myös viemiset ja muistamiset pyrin antaman omien tekemisteni joukosta, koska näen ne arvokkaina. Kodissani oli arvostus tekemiseen, johon liittyi rohkaisu yrittää ja kokeilla. Omaan tekemisen harrastukseen ja uskallukseen kokeilla kannustan myös muita. Se antaa voimavaroja.

PastedGraphic-1.png

Ajatelmia: Huoli

Koska tulee huoleton huominen, ei se tule, sellaista ei ole, ei ainakaan lasten vanhemmilla.

Parhaimmillaan huoli suojelee vaaroilta ja onnettomuuksilta, se tasoittaa tietä ja ohjaa oikeaan suuntaan.

Pahimmillaan se kahlitsee, estää uuden kokeilemisen ja eristää muista.

Olla sopivasti huolissaan on opettelemisen arvoista, sitä kannattaa harjoitella usein ja opetella erottelemaan todelliset huolet mielikuvituksesta

IMG_1627.JPG

Epeli

Koiramme on settlannin lammaskoira. Paimenkoira on perhe ja laumakeskeinen ja kun se hyväksyy joukkoon, hyväksyminen on ehdotonta. Epeli on uskollinen tukijani ja ystävällinen luonteeltaan. Poikani Roope on Epelin erityinen huomion kohde.

PastedGraphic-3.png

Ajatelmia: Ystävyys

Jaksaa kuunnella, jaksaa kommentoida ja kärsii sanoa, nyt lopeta.

Se on enemmän kun tuttavuus, enemmän kuin kaveruus vähemmän kuin oma elämä.

Ilman sitä on eksyksissä, kulkee pitemmän matkan, löytää huonommin perille ja saavutuksista nauttii vähemmän.

Sille on helppo antaa ajastaan, lohkaista tunteistaan, luovuttaa ymmärrystään ja ottaa osaa toisen kärsimykseen ja onneen.

PastedGraphic-2.png

Ajatelmia: Onni

Pienistä asioista se tulee, joskus niin ettei edes huomaa, vasta sitten kun onni on jo mennyt.

Sitä ei saa vangittua, se ei pysy taskussa eikä se pidä käskemisestä.

Sitä on vaikea joskus näyttää koska toisen suru laittaa sen väärään asentoon.

Liian suurena se ei enää tunnu todelta, eikä sitä ainakaan toiset usko.

Pienet onnet ovat terveempiä sillä suuret pistävät ihmisen pilalle